Saturday, June 20, 2015

Dutch Translation of the newsletter

Unfortunately, the Dutch translation of the newsletter arrived a bit later than we had set ourselves for the distribution of the newsletter.
Here it is:

SAQA Nieuwsbrief juni 2015

1) Festival of Quilts 2015 – oproep aan vrijwilligers; de meet-and-greet.
Het is weer de tijd van het jaar om vrijwilligers te vragen, dit keer voor de SAQA tentoonstelling ‘Food for Thought’ op het Festival of Quilts in Birmingham. Het festival vindt plaats van donderdag 6 augustus tot en met zondag 9 augustus.
Als je tijd hebt om te helpen, stuur dan alsjeblieft een email naar Sandy Snowden: snsnowden@harmonyinformation.com en laat haar weten dat je graag wilt helpen. Sessies duren normaal gesproken 90 minuten, gestart wordt dagelijks vanaf 10 uur tot 17.30 uur, met uitzondering van zondag, dan sluit de show om 17.00 uur.
Dit is een mooie gelegenheid om bezoekers, andere SAQA leden en mogelijke toekomstige SAQA leden te ontmoeten.
Als je het idee hebt dat je onvoldoende kennis hebt van de Engelse taal, laat dit Sandy dan weten. Er wordt dan gezorgd voor een Engels sprekende vrijwilliger bij jou. Het is een groot voordeel als er vrijwilligers zijn die andere talen spreken, omdat het Festival een zeer internationaal karakter heeft.
Vrijwilligers krijgen een gratis entreekaart voor het Festival.

De SAQA meet-and-greet zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op vrijdagmiddag, maar de exacte datum en tijd staan nog niet vast. Op een later tijdstip zullen wij dit laten weten en we zullen deze gegevens ook op het blog vermelden.

2) Maria Shell Webinar
Mogelijk hebben jullie al het bericht gelezen over de laatste webinar in de wekelijkse eBlast van 27 mei jl.: The Art of the Word: Getting Grants and Other Art Opportunities by Crafting a Well-Written Proposal – 25 juni, 13.00 uur (Europese tijd). Maggi kan je deze webinar van harte aanbevelen, mocht je je nog niet hebben opgegeven hiervoor. Maria was een van de belangrijkste sprekers op de Fiberlandia conferentie en zij had daar een geweldige presentatie. Hierbij een opmerking van een van de luisteraars: ‘Maria Shell
gaf een goede uitleg voor zowel beginners als de meer gevestigde kunstenaars – met een groot gevoel voor humor!’

3) Veiling donaties
Hopelijk hebben jullie je donatie voor de veiling verstuurd, want de deadline is inmiddels verstreken. Er staan korte video’s op YouTube over het maken van de quilts door veel leden en er worden er nog regelmatig toegevoegd. De video’s kunnen via de volgende link worden bekeken: https://www.youtube.com/channel/UCQ5BzRvCPgNeMqLMKeMUncg of zoek naar SAQAart op het YouTube kanaal.

Als je dit nog niet hebt gedaan, het verzoek om een email naar Uta te sturen met de details van je donatie, omdat ze een serie met blogposts hierover wil schrijven. Het kost tijd om de blog posts over de verschillende data te spreiden, dus graag niet te lang wachten.

4) 6th Europese Quilt Triennale
Felicitaties voor de volgende leden die geselecteerd zijn voor de tentoonstelling: Jette Clover, Maryline Colliard-Robert, Ramona Conconi, Helen Conway, Yael David-Cohen, Inge Heuber, Elsbeth Nusser-Lampe, Miriam Pet-Jacobs, Sandy Snowden.

De tentoonstelling loopt van 13 september 2015 tot 1 januari 2016.

5) Een excuus van Maggi
Het spijt me dat ik geen blogpost heb geschreven over de Quilt National inzendingen, de Fiberlandica conferentie en een handleiding voor de nieuwe website, maar ik had een virus opgelopen nadat ik thuis was gekomen van de conferentie waardoor ik een tijdje ziek ben geweest. Ik zal hier komende week over gaan schrijven. Dank jullie wel voor jullie geduld.

6) SAQA voorjaarsverzoek (Spring Appeal) voor donaties
Als aanvulling op de ledenbijdrage, is SAQA afhankelijk van vrijwillige donaties om het rijke en gevarieerde programma mogelijk te maken dat elkaar inspireert, motiveert en de mogelijkheid geeft om quilt kunstenaars zich te laten ontwikkelen en de art qults wereldwijd te promoten.
We hebben allemaal voordeel van SAQA op verschillende manieren met o.a. verkoop en expositie van ons werk door de veiling en tentoonstellingen. Als je de mogelijkheid hebt om een donatie voor de Spring Appeal te doen, dan kan dat via MY SAQA op de website en te klikken op de knop links om een donatie te doen (donation knop).

7) Receptie voor SAQA leden in Ste. Marie-aux-Mines, SAQA tafel bezetting
Zoals elk jaar is ook dit jaar weer een receptie voor SAQA leden in Ste. Marie-aux-Mines gepland op vrijdag tijdens het festival om 12.30 uur, dat is vrijdag 18 september. Als je hier aan deel wilt nemen stuur dan een mail naar Uta: Uta_at_SAQA@web.de. Er is beperkt plaats en het spijt ons dat het uitsluitend voor leden is (dus geen echtgenoten, vrienden e.d.).
Tijdens de Carrefour vindt de SAQA-show ‘Redirecting the Ordinary’ plaats (gejureerd door Alicia Merrett, coördinator: Gül Laporte) en we hebben ook dan vrijwilligers nodig om de tafel te bezetten tijdens het festival. Als je wat tijd kunt vrijmaken hiervoor, stuur dan alsjeblieft een mail naar Uta_at_SAQA@web.de!

8) de SAQA trunk show komt misschien naar Europa!
SAQA organiseert al Jaren trunk shows en in 2016 komt er weer één. Bill Redeker is positief dat deze ook naar Europa zal kunnen komen. Wij vragen individuele groepen en landen uit onze regio of er interesse hiervoor is om deze te laten zien op eigen locaties. Indien hier belangstelling voor is, neem dan contact op met Maggi of Uta, omdat we informatie moeten vergaren voordat we een calculatie kunnen maken van kosten en besluit tot werkelijke deelname om deze over te laten komen. 

Tenslotte wensen we jullie een hele creatieve zomer,

Maggi and UtaThank you, Marjolijn!

No comments:

Post a Comment